Polikarbonat

За производот

Високо квалитетни, повеќеѕидни поликарбонатни плочи. Произведени од суровина која е производ на Bayer Германија.

Плочите имаат висока светлосна трансмисија и мала тежина, што ги прави лесни за работа и транспорт во споредба со стаклото.

Во зависност од намената и од естетска гледна точка поликарбонатните плочи ги има во различни бои и дебелини.
Polikarbonat

Карактеристики

  • Транспарентен - провиден
  • УВ Заштита - Плочите имаа заштита од штетните ув зрачења
  • Цврстина - Имаат супериорна цврстина. Полесни се од стаклото, а имаат поголема цврстина.
  • Изолација - термо и звучна
  • Запаливост - Во случај на пожар, плочите не горат, само се топат. Со тоа не дозволуваат да се шири пожарот
  • Боја - Плочите ги има во различни бои
Polikarbonat

Употреба

Се користат за изградба/обнова на: покриви, вертикално застаклување, преградни ѕидови, паравани, стаклени бавчи, настрешници, светлосни траки на кровови, светлечки реклами, гаражи, покривањне на базени, покривање на стадиони, бензински...